Tretmani lica

Tretmani lica

 • Klasični

  40,00 KM

 • Anti acne

  60,00 KM

 • Neuro Sensitive (osjetljiva koža)

  60,00 KM

 • Hyaluron 60,00 KM

  60,00 KM

 • Pur skin (masna koža)

  60,00 KM

 • Wine therapy (hidratacija)

  60,00 KM

 • Tretman zlatom

  85,00 KM

 • Tretman voćnim kiselinama AHA

  50,00 KM

 • Mikrodermoabrazija

  70,00 KM

 • Hidrodermoabrazija (Hydrafacial)

  90,00 KM

 • Ultrazvučno čišćenje lica

  50,00 KM

 • Tretman Dermarolerom

  60,00 KM

 • BioRePeel (holivudski kraljevski piling)

  100,00 KM

 • PRX T33 (hemijski piling)

  100,00 KM

 • Oxigen tretman

  70,00 KM

 • Hifu regija (mala)

  100,00 KM

 • Hifu regija

  150,00 KM

 • Plazma pen regija

  50,00 KM

 • Uklanjanje bradavica (regija)

  50,00 KM

​Kozmetički tretman lica je postupak u kojemu koristimo razne preparate, kao što su ulja, kreme, gelovi, serumi, te uz pomoć raznih aparata koji koriste električnu struju i uz pomoć masaže dajemo koži čistiji, zdraviji i sjajniji izgled.

Za što je dobar kozmetički tretman lica?
To uvelike ovisi o tipu tretmana koji koristimo. Nazivi i opisi tretmana daju nam vrlo dobru ideju njegove generalne namjere, a generalni ciljevi većine tretmana isti su:

1. Čišćenje - uklanjanje sloja mrtvih stanica i dubinsko čišćenje pora koje pomaže u prevenciji akni i kožu čini svježijom i sjajnijom
2. Balansiranje - stvaranje ravnoteže između različitih područja našeg lica, poboljšavanje teksture kože, njeno općenito zdravlje i sam njen izgled
3. Hidratiziranje - vlaženje i hranjenje tena
4. Zatezanje i posvjetljivanje - čini izgled naše kože mlađim, čvršćim, svježijim i ljepšim.

Generalno govoreći, svi tretmani lica obuhvaćaju čišćenje, piling, toniranje i vlaženje naše kože. Sam kozmetički tretman lica čini da se osjećamo ugodnije, a većina tretmana ostavlja nas sa osjećajem opuštenosti i osvježenosti, a našu kožu čini mekšom i čišćom.

Prije tretmana
Neki tretmani uključuju konzultaciju prije obrade, u kojoj kozmetičar definira naš tip kože i njenu teksturu i onda odlučuje o tretmanu koji zadovoljava naše želje i potrebe. Uspjeh tretmana ovisi i o preparatima i o aparatima koje koristimo. Kozmetički tretman lica našoj koži mora ostaviti osjećaj osvježenja, mekoće i gipkosti, te nakon većine tretmana nećemo imati potrebu nanositi šminku.

Predostrožnosti
Gotovo svatko može imati kozmetički tretman lica bez ikakvog rizika. Sve što je potrebno imati na umu je slijedeće:

1. Alergije i posebna stanja kože potrebno je priopćiti vašoj kozmetičarki prije tretmana
2. Trudnoća zahtjeva posebnu pažnju prilikom korištenja nekih preparata i aparata
3. Električna struja i njena primjena u kozmetici možda vam se ne sviđa; porazgovarajte s vašom kozmetičarkom
4. Neugodan osjećaj bilo koje vrsta tijekom tretmana obavezno priopćite vašoj kozmetičarki

Pažnja!
Neki tretmani popraćeni su određenim stanjima kože koji su posljedica i normalna pojava tretmana, primjerice: crvenilo, pojačana osjetljivost, a koji uobičajeno nestaju 12 – 24 sata nakon tretmana.

Kako izgleda kozmetički tretman lica?
To ovisni o tretmanu za koji ste se odlučili. Većina tretmana odvija se dok vi ležite ugodno smješteni na kozmetičkom ležaju. Kosa će vam biti uklonjena sa lica, sam tretman biti će podijeljen u više različitih faza o kojima vas tijekom tretmana obavještava vaš kozmetičar, u tretman može biti uključena masaža lica, vrata i dekoltea, a prilikom tretmana koristimo razne kreme, maske ili ulja koja se utrljavaju u vašu kožu. Kozmetički tretman lica može trajati od 15 minuta pa sve do 120 minuta, što će vam biti dano na znanje prilikom dogovaranja tretmana, a ovisi o količini proizvoda i procedura koje su uključene u tretman. Mini tretman lica je tretman koji odgovara svim tipovima kože i uključuje osnovne elemente kozmetičkog tretiranja lica: čišćenje, piling, masku i kremu. U ponudi postoje i napredni ili tzv. luksuzni tretmani lica koji traju duže od prosječnog tretmana i uključuju kombinaciju elemenata koje susrećemo u kozmetičkim tretmanima lica i koji, naravno, imaju veću cijenu od standardnog kozmetičkog tretmana lica. Postoje i tretmani koji nazivamo specijalističkima a koje kozmetičar kombinira po vašem stanju kože i po vašim željama. Takav tretman uključuje konzultaciju prije tretmana i dogovor o daljnjoj proceduri koja uključuje trajanje tretmana i korištenje prikladne preparativne i aparativne kozmetike, a koja je u potpunosti prilagođena zahtjevima klijenta. Većina kozmetičkih tretmana uključuje slične procese, proizvode i tehnike.

O Nama

Usredotočenost na kvalitetu i individualan pristup prema svakom klijentu pretpostavlja našu profesionalnost i srdačnost. Naše stručno usavršavanje i praktično primjenjivanje novih kozmetičkih metoda uljepšavanja i tretiranja stvorilo je veliki krug zadovoljnih stalnih i povremenih klijenata.